به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه مشهد در نشست خبری که به مناسبت روز ملی دامپزشکی یکشنبه ۱۵مهرماه در مشهد برگزار شد آقای دکتر حمید رضا فرزین ریاست موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شمال شرق کشوردر گفتگو با روزنامه خراسان از تولید چهار واکسن جدید در شعبه مشهد خبرداد.
رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی شعبه شمال شرق کشور در این نشست در خصوص اقدامهای این مؤسسه تشریح کرد: دی ماه امسال یکصدمین سال تأسیس این مؤسسه خواهد بود و در حال حاضر افزون بر ۸۰فراورده مختلف از جمله انواع واکسنهای مورد مصرف پزشکی، دامپزشکی و انواع آنتیژنهای تشخیصی را تولید میکند.
دکتر فرزین ادامه داد: مؤسسه رازی هم از نظر تنوع محصولات و هم از نظر فناوری تولیداتی که دارد در منطقه منحصر به فرد است.
وی افزود: مؤسسه رازی شعبه شمال شرق در مشهد در میان ۶ شعبه رازی در کشور قدیمیترین شعبه است که در سال ۱۳۲۸ تأسیس شده است.
بر پایه گفته رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی شعبه شمال شرق کشور، در حال حاضر سه واکسن آفروتوکسمی، قانقاریا و واکسن بورس عفونی در این مجموعه تولید میشود.
فرزین در ادامه گفت: سالانه افزون بر ۱۵ میلیون دُز واکسن آفروتوکسمی و ۱۲ تا ۱۵ میلیون دز واکسن قانقاریا تولید میشود که بیش از ۸۰ درصد نیاز کشور را در مشهد تولید میکنیم. همچنین سالانه بیش از ۳۶۰ میلیون دز واکسن بیماری بورس عفونی طیور در این مؤسسه به عنوان تنها مرکز تولیدکننده این واکسن تولید میشود.
وی تشریح کرد: تولید چند فراورده جدید در دست اقدام داریم که امیدواریم برخی از آنها تا پایان امسال یا اوایل سال آینده به بهرهبرداری برسد، یکی از آنها واکسن پنجگانه آفروتوکسمی قانقاریاست که به صورت باکتری تولید میشود که هم از نظر هزینههای مصرف و هم واکسیناسیون و نگهداری بسیار بصرفه خواهد بود، همچنین واکسن دیگری که در دست تولید داریم واکسن ششگانه توکسوئیدی آفروتوکسمی است که فناوری جدیدتری نسبت به انواع قبلی دارد و سومین واکسنی که در مراحل نهایی تأیید است واکسن آنتروتوکسمی شترمرغ است که تاکنون در ایران تولید نمیشده است.
رئیس مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی شعبه شمال شرق کشور افزود: واکسن دیگری که در دست اقدام داریم واکسن نوترکیب آنفلوانزای فوق حاد اچفایو است که بر پایه فناوری بسیار جدید ریورس ژنتیک در حال ساخت است و در کل دنیا کشورهایی که توانستهاند به این فناوری برسند کمتر از انگشتان یک دست است اما همکاران ما در شعبه شمال شرق مؤسسه رازی در مدت دو سال گذشته با تلاشها و پیگیریهایی که داشتند توانستند به این فناوری دست یابند. این واکسن تولید شده و امیدواریم بتوانیم در سال آینده به بهرهبرداری برسانیم که یکی از واکسنهای بسیار خوب در حوزه طیور خواهد بود.
فرزین در پاسخ به پرسش خبرنگاران در خصوص خرید عقرب توسط این مؤسسه تبیین کرد: پرورش عقرب در رازی انجام میشود، در مورد مار هم با تعدادی از افراد مارگیر در کل کشور قرارداد داریم که این کار تحت نظارت محیط زیست کشور انجام میشود و هر ساله به آنها اعلام میکنیم به چه تعداد و انواع از مار نیاز داریم، سمگیری انجام میشود و پس از آن مارها به مارگیرها برگردانده میشوند تا با نظارت نماینده محیط زیست و مؤسسه رازی به محیط زیست اصلی خود برگردند. متأسفانه چند سالی است افرادی اقدام به پرورش عقرب کردهاند و همچنین سمومی از کشورهای دیگر مثل تاجیکستان و ارمنستان میآورند که این سموم تست شده و کارایی لازم را ندارند. خرید مار، عقرب و سم عقرب توسط مؤسسه رازی انجام نمیشود.